Staré fotografie Kostelce

Post date: 15.3.2017 16:23:50

Hledáme staré, a ještě starší fotografie Červeného Kostelce

Máte doma zajímavé staré fotografie či pohlednice Červeného Kostelce? Mohou to být fotografie budov, ulic, celkových pohledů na město, dobové pohlednice nebo i fotografie událostí. Případně se může jednat i fotografie zajímavostí v okolí Červeného Kostelce, památek či významných míst. Toto všechno nás zajímá. A ještě více nás zajímají příběhy, které jsou s takovými fotografiemi spojeny. Jak vznikaly, z jaké jsou doby a co obsahuji.

Pokud něco takového doma máte, podělte se s námi. Rádi takové dokumenty převezmeme do muzejního depozitáře, nebo se můžeme dohodnout na jejich zapůjčení pro studijní účely nebo přípravu výstav či publikování.

Jak jsme již avizovali v minulém zpravodaji, jsou v současnosti v plném proudu přípravy na vydání fotopublikace s tématikou Kostelec kdysi a dnes. Chceme vám v této publikaci, vydávané ve spolupráci s MKS a Fotoklubem ČK, ukázat Kostelec na starých dobových fotografiích a pohled na nový Kostelec očima soudobé fotografie. K vydání (cca 11/2017) této publikace plánujeme na podzim tohoto roku samozřejmě tématickou výstavu.