Fotografie z akce - výstava betlémů v Červeném Kostelci

Přinášíme Vám několik fotografií ze slavnostní vernisáže naší výstavy betlémů "Půjdem spolu do Betléma...", včetně fotografií ze samotné výstavy

Jako již tradičně vám přinášíme několik fotografií (autorem je Oldřich Nermuť) ze slavnostní vernisáže výstavy (1.12.2016) i výstavy samotné (probíhá v termínu od 2.12 do 11.12.2016) ve výstavní síni v Červeném Kostelci.

Zvěstování Panně Marii Olejomalby na dřevěných deskách. Autorem scény Zvěstování je pravděpodobně malíř Gustav Vacek z Červeného Kostelce, absolvent pražské Akademie v atelieru Františka Tkadlíka. Výjev zachycuje scénu Archanděla Gabriela zvěstujícího Panně Marii narození Dítěte. Zapůjčeno z červenokostelecké farnosti.
Betlém arciděkanského kostela svatého Bartoloměje v Pardubicích Betlém pochází z dílny pana Břetislava Kafky ze třicátých let 20. století. Jeho autorem je sochař Vojtěch Kafka z Červeného Kostelce. Firma po dobu své existence zhotovila desítky obdobných betlémů pro zákazníky v Čechách a na Slovensku.

Ke shlédnutí jsou zajímavé betlémy z našeho okolí, které nám pro potřeby této výstavy laskavě zapůjčili místní sběratelé. Shlédnout tak můžete jak krásné vyřezávané dřevěné betlémy, tak i papírové betlémy. Na výstavu se podařilo zajistit, kromě jiného, i překrásný betlém, jehož figury řezal významný červenokostelecký rodák pan Vojtěch Kafka a který nám pro tyto účely zapůjčil Arciděkanský kostel v Pardubicích.

Obdobně se podařilo zapůjčit dílo "Zvěstování Panně Marii", přestavující dřevěné desky s olejomalbou, přičemž autorem je červenokostelecký malíř Gustav Vacek.

Výstava je otevřena denné od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin, v termínu od 2. do 11 prosince 2016 (včetně slavnostní Červenokostelecké Stříbrné neděle).

Děkujeme všem, kteří se aktivně podíleli na přípravě této výstavy. Stejně tak děkujeme všem návštěvníkům výstavy za jejich čas a věříme, že si výtavu užili a načerpali pohodu pro adventní čas. A samozřejmě případně zveme ty, kteří dosud výstavu nestihli navštívit - čas máte ještě do 11.12.2016.